
Hoe werkt een zonneboiler
De werking van een zonneboiler is eigenlijk vrij eenvoudig. Op het dak is een zonnecollector bevestigd. Deze gebruikt warmte van het zonlicht om een vloeistof in het buizensysteem te verwarmen. De collector is gekoppeld aan een voorraadvat met een pomp die vervolgens de warme vloeistof door de installatie laat circuleren. Zo word het warme water verwarmd. Voor de momenten dat er niet genoeg zonlicht is om de boiler op temperatuur te brengen is de boiler aangesloten op een na-verwarmer. Dit zou bijvoorbeeld een warmtepomp of cv-ketel kunnen zijn. De grootte van de zonneboiler varieert tussen de 80 en 500 liter. Afhankelijk van uw gezinssamenstelling kunnen we de boiler kiezen die het beste bij deze situatie past.
Zowel bestaande bouw als nieuwbouw
In zowel bestaande bouw als nieuwbouw zijn zonneboilers toepasbaar. Er zijn diverse montagesystemen voor verschillende daken, waardoor de zonneboiler bijna altijd op het dak past. Een extra voordeel is het formaat van de zonnecollector, omdat deze bijna altijd gelijk is aan het formaat van een zonnepaneel. Hierdoor krijgt de installatie een nette uitstraling op het dak. Kortom: een installatie waarin zonnepanelen en zonneboilers zijn gecombineerd is een uitstekende duurzame oplossing en toepasbaar in vrijwel ieder huis.


Bespaar op energieverbruik
Met een zonneboiler kunt u gemiddeld 60% energieverbruik besparen voor warm tapwater. En door de stijgende rendementen worden zonneboilers ook steeds vaker gebruikt ter ondersteuning van de centrale verwarming. Als we kijken naar de steeds verder stijgende energieprijzen is het dus wijs om over te stappen en daardoor flink te besparen.