Wat is een water/water pomp

Een water/water pomp wordt ook wel aardwarmtepomp genoemd. Deze pomp haalt energie uit de aardbodem. In de bodem is energie van de zon tot wel 100M diep opgeslagen en in het grondwater zelfs tot wel 300M diep. Doormiddel van een water/water pomp voorziet u uw woning van een duurzame manier van verwarming. Daarnaast ook van warm douche- en tapwater. Bovendien van een aangename koeling op warme zomerdagen. Met deze vorm van energie opwekking zorgt u voor een prettig binnenklimaat tegen lage energiekosten en houdt u tegelijkertijd rekening met het milieu.

Hoe werkt een aardwarmtepomp

Het begint allemaal met het boren van een sonde. De gemiddelde boring voor een sonde is ongeveer 70-100 meter diep. Het gesloten systeem neemt energie op uit de aarde; aardwarmte. De opgenomen energie wordt via een speciale vloeistof in de gesloten sonde naar de warmtepomp geleid. De vloeistof in de sonde komt niet in direct contact met de grond of het grondwater. In de warmtepomp wordt de relatief lage temperatuur van de vloeistof verder verhoogd naar ongeveer 45 graden. Daarna geeft de verwarmde vloeistof zijn warmte af aan het afgifte systeem. Dit is bijvoorbeeld vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren

Circulaire en duurzame energieopwekking

Nadat de verwarmde vloeistof is afgegeven begint het proces opnieuw. De vloeistof in het gesloten systeem koelt af en stroomt vervolgens wederom naar de aarde om nieuwe energie op te nemen. Omdat de aarde op circa 70 meter diepte een constante temperatuur heeft kan dit circulaire proces oneindig doorgaan. In de zomer kan de relatief lage temperatuur van de aarde – circa 10 graden – juist worden gebruikt om uw huis passief te koelen.

Voordelen water/water pomp


In tegenstelling tot een lucht/water pomp die altijd buiten staat kan een water/water pomp zowel binnen als buiten staan. Dit omdat deze niet veel ruimte in beslag neemt. En verder:

Vrijblijvend offerte aanvragen.

Onze specialisten zullen u spoedig adviseren.

Offerte Aanvragen
+31 (0)33 277 88 43