Wat is een ventilatielucht/water pomp

Wist u dat er veel energie verloren gaat door het mechanische ventilatiesysteem van uw woning? Helaas is het zo. Maar goed nieuws, een ventilatielucht/water pomp wint energie terug uit de warmte die in de ventilatielucht aanwezig zit. Eventueel aangevuld met buitenlucht. Deze energie word efficiënt omgezet tot warmte voor uw cv-installatie, warm tapwater en ventilatiesysteem. Het is een kant en klare en energiezuinige oplossing voor woningen en appartementen tot 200M2.

Hoe werkt een ventilatielucht/water pomp

In de ventilatielucht/water warmtepomp circuleert een speciale vloeistof door een compressor, condensor, expansieventiel en een verdamper. Door deze circulatie wordt de warmte uit de ventilatielucht omgezet in energie. Die energie wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en het maken van warm tapwater. De ventilatielucht/water pompen van Samen Duurzaam zijn bij uitstek geschikt voor een het creëren van een gasloze woning, maar passen ook prima in een hybride warmtepomp installatie.

Weinig verbruik dus hoog rendement

De warme ventilatielucht die uw mechanische ventilatiesysteem uit uw woning of appartement blaast zit nog boordevol bruikbare energie. De ventilatielucht/water pomp is daarom een efficiënte vervanging voor uw huidige systeem. De ventilatielucht/water pomp gebruikt stroom. Wat u uiteindelijk gaat besparen aan energiekosten is afhankelijk van de situatie, maar als we kijken naar een gemiddelde woning dan kunt u ervan uit gaan dat er tussen de 30% en 50% aan gas bespaart wordt.

Voordelen ventilatielucht/water pomp

Het grote voordeel van een ventilatielucht/water warmtepomp is de hoge brontemperatuur. De ventilatielucht is gemiddeld 200 graden en dit zorgt voor een hoge efficiëntie van de warmtepomp. En verder:

Vrijblijvend offerte aanvragen.

Onze specialisten zullen u spoedig adviseren.

Offerte Aanvragen
+31 (0)33 277 88 43