Water/water warmtepomp installatie te Leusden

In deze woning in Leusden zat op de gehele eerste verdieping van de woning luchtverwarming en op de begane grond zat vloerverwarming in combinatie met een cv-ketel. Onze klant wilde door gezondheidsklachten heel erg graag van de luchtverwarming af en wilde wel in de zomers kunnen blijven koelen.
We zijn uitgekomen op een grondgebonden systeem in combinatie met een water/water warmtepomp van Nibe. Onze klant had een grote warmtapwater vraag waardoor we een losse 300L boiler hebben geplaatst.

Er waren meerdere uitdagingen voor dit project. Een daarvan was de grondboringen. De boringen moesten 150 meter diep en daarvoor was een grote machine nodig. We hebben een deel van een heg weg moeten halen om de machine in de achtertuin te kunnen laten komen. Onze klant wilde gelukkig de tuin opnieuw inrichten, dus dit was een niet al te groot probleem.
De volgende uitdaging was dat de mensen in de woning bleven wonen tijdens de verbouwing en ze graag warmte en warm water van de cv-ketel wilde blijven houden.

We hebben onze planning zo gemaakt dat we de cv-ketel zo lang mogelijk konden laten werken en al wel konden beginnen met het plaatsen van dit uitgebreide systeem.
Op de eerste verdieping van de woning hebben we de luchtverwarming zo ver als kon gedemonteerd en hebben we convectoren voor terug geplaatst die zowel kunnen verwarmen als koelen.

Dit was een uitdagend project die we naar tevredenheid hebben af kunnen ronden.

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Direct Bellen +31 (0)33 277 88 43