Wat is een hybride pomp

Is uw woning niet geschikt voor een all-electric warmtepomp of heeft u geen ruimte voor een grote boiler? Dan is een hybride warmtepomp misschien wel de oplossing. Een hybride warmtepomp onttrekt net als een lucht/water warmtepomp warmte uit de buitenlucht. De warmtepomp werkt samen met elk merk cv-ketel. De warmtepomp neemt dan de warmte voor de cv-installatie voor zijn rekening terwijl de cv-ketel het warmtapwater bereidt. Ook in minder goed geïsoleerde huizen zou een hybride warmtepomp de oplossing kunnen zijn. Met een hybride warmtepomp bespaart u enorm op gasverbruik voor cv-verwarming en bent u voorbereid op een all-electric toekomst.

Hoe werkt een hybride pomp

Een hybride pomp werkt dus op stroom en wordt gekoppeld aan de cv-ketel. Hierdoor wordt een groot deel van de warmte in huis voorzien. De cv-ketel springt bij wanneer nodig. Bijvoorbeeld als het heel koud is buiten. U kunt de hybride pomp aansluiten op de huidige cv-ketel of een nieuwe ketel. Het is wel aan te raden om de hybride pomp pas in te zetten wanneer er al goed isolatie is in het dak, de gevel en de vloer. Ook dubbel glas komt hierbij goed van pas, want uw huis moet geschikt zijn voor verwarming met lage temperatuur.

CO2-uitstoot daalt gemiddeld met 20%

Met een hybride warmtepomp bespaart u al snel honderden euro’s per jaar op de energierekening. Dit komt omdat er minder aardgas nodig is. Het is de perfecte tussenstap naar een vol-elektrische woning. De CO2 uitstoot voor verwarming en warm tapwater daalt gemiddeld met zo’n 20%. Tevens kunt u nu subsidie krijgen voor de installatie van een hybride warmtepomp.

Voordelen hybride pomp

Het grote voordeel van een hybride warmtepomp is dat het de perfecte betaalbare tussenoplossing is voor duurzame energie. En verder:

Vrijblijvend offerte aanvragen.

Onze specialisten zullen u spoedig adviseren.